13 Reasons Why



Zorbalık nedir? Medeniyet nedir ? Bir insanın ölümü sadece bir insanın ölümü müdür ? Sorarım size bir insan nasıl 17 yaşında ölmek için 13 sebep bulur ve canına kıyar ? 

Evet dizi tam burada başlıyor. 17 yaşındaki Hannah intihar eder ve sınıf arkadaşına kasetlerle dolu bir kutu gönderir . Olaylar zinciri başlar ve yukarıdaki soruların cevapları dizide karakterlerin kendini sorguladığı kadar izleyicinin de kendini sorgulamasına sebep olur. 

Her bölümde kendini sorgulayan izleyici bir kaç gün belki aylarca bu dizinin etkisinden çıkamayacaktır ve bir insanın ölümünün bir insanı ölümü kadar basit bir olay olmadığı gerçeğiyle yüzleşecektir. 
Derler ya “renkler soldu” dizinin yapımcıları öyle güzel vurgulamış ki Hannah’nın ölümünün etkisini , Hannah yaşıyorken çekilen sahneler ve öldükten sonra çekilen sahneler arasındaki renk farkını aşağıda görebilirsiniz. Ve derler ya “olana ve ölene çare yok” evet yok. Hannah’nın ailesi için renkler sonsuza dek soldu , Hannah bir daha o renkleri göremeyecek...


Demem o ki ;önemsenmeden, belki farkında olmadan yapılan zorbalıklar geri dönüşü olmayan olaylara sebebiyet verebilir. 
Size önerim bu diziyi izlemediyseniz izleyip gerçekten önemli bu konu hakkında farkındalık kazanmanız... 

Yorumlar

  1. İlk 7 bölümünü merakla ve ilgiyle izledim ama olay anlatılırken sürekli farklı zamana geçişin olması beni biraz sıktı doğrusu. Devamını izleyemedim ama Clayin, Hannahın ölümünde nasıl bir etkisinin olduğunu ise hala merak ediyorum. Farkında olmadan çevremizdekileri incitiyor olmamız ise gerçekten çok üzücü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi bir yerden sonra bir süreliğine sıkıcı bir hal alıyor haklısınız ama emin olun devamında toparlıyor . Devamını izlemenizi öneririm ...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar