Black mirror 5. sezon

black mirror


Merhaba film şefi okuyucuları;
Her bölümü ile tartışmalar yaratan Black Mirror dizisinin 5. Sezonunun onaylandığı dizinin twitter hesabı üzerinden “The future will be brighter than ever.” başlıklı bir videoyla duyuruldu. Kesin yayın tarihi ise paylaşılmadı. Ancak 2018'in sonbaharında yayınlanılacağı düşünülüyor.

black mirror tweet

Dizinin her bölümü birbirinden farklı bir oyuncu kadrosu, farklı bir senaryo ve farklı yönetmenler ile ekranlara geliyor. Gelecekte teknolojinin ilerlemesiyle başımıza gelebilecekler distopik kurgularla ele alınıyor. Fakat gelecekte dediğime bakmayın biliyorsunuz teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki belki de birkaç yıl sonra yaşayabileceklerimizi son derece rahatsız edici ama bir yandan da mümkün olabileceğini düşüneceğimiz şekilde ele alıyorlar. Ayrıca güncel konulara ilişkin eleştiriler de yapılıyor. Örneğin; dizinin twitter hesabından ''The Waldo Moment'' bölümü ile ilgili, kabaca "Bu bir Black Mirror bölümü değil, bu reklam değil. Bu gerçek" şeklinde çevirebileceğimiz bir tweet atıldığını ve bu bölümde Trump'ın eleştirildiğini biliyor muydunuz ?

black mirror eleştiriblack mirror twitter


Çıkış yılı 2011 olan dizi ilk sezonlarda bazı bölümlerde öyle bir sarsıyordu ki benim hala aklımda olan bölümleri var. Rahatsız edici ve ''ya gerçekten böyle olursa?'' dedirten bazı sahneler olabiliyordu ancak özellikle 4. Sezonda bu özelliği azaldı ve daha çok mahremiyete saygı kalmaması üzerine odaklanıldı diyebiliriz. Bakalım 5. Sezonda bizi neler bekliyor? Bilim kurgu alanında çok başarılı olan bu diziyi hiç izlemediyseniz bölümler arası bir senaryo bağlantısı olmadığı için herhangi bir bölümden başlayıp izleyebilirsiniz. Tabi dilerseniz size ilerleyen yazılarımızda bölüm önerilerimiz de olacaktır. İyi günler film şefi okuyucuları!

Yorumlar

Popüler Yayınlar